Image Alt
  /  E-sport   /  FIFA   /  Bővülhet a FIFA Franchise?

Bővülhet a FIFA Franchise?

Bővülhet a FIFA Franchise?

A FIFA kiadásáért felelős Electronic Arts kiadó először 2018-ban egyezett meg az Európai Labdarugó-szövetséggel, miszerint a játék 2019-es változatában az előtte csak PES-ben szereplő Bajnokok-ligája és Európa-liga is a játék részét képezhette.

Az EA közleménye alapján ezúttal azonban egy hosszútávú együttműködést sikerült létrehozniuk az UEFA-licenceket illetően, amely továbbra is kizárólagos jogokat biztosít számukra a korábban említett ligákhoz, valamint a Szuperkupához is.

A kiadó az elmúlt időszakban egyébként a Google-el is megegyezett, így a FIFA 21 március 17-én debütálhat a cég streaming szolgáltatásában, a Google Stadia-ban. Ez az együttműködés természetesen nem csak a játék minél szélesebb körű elterjedését szolgálja, hanem a Stadia számára is megnyugvást hozhat – tekintettel arra, hogy nemrégiben bejelentette a Google, hogy bezárja az exklúzív címek fejlesztéséért felelős belső stúdióját, így már csak harmadik féltől származó címekre összpontosít.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy a számítógépes platformon elérhető FIFA Online 4 elérése is bővül a közeljövőben, így Oroszországban, Lengyelországban és Törökországban is elérhetővé válik, azonban hazánkban továbbra sem elérhető a játék. A nyitás által az EA várakozásai szerint 80 millió új játékost hozhatnak a franchise világába.

Jelenleg a kiadó hat FIFA cím fejlesztésén dolgozik okostelefonokra, melyek különböző játékmódjai alapján (egyedi arcade, szimulációs játékmód) mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb változatot. A kiadó a FIFA fennállása óta több, mint 325 millió példányban adta el a játékot, a FIFA 21 pedig minden széria közül a legsikeresebbnek bizonyult az elmúlt időszakban.

Forrás: gamestar.hu

Leave a Comment

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

kövess minket: