Az e-sport és a gamer világ (pop)kulturális, jogi, sportgazdaságtani és gyakorlati aspektusai Közép-Európában

A 21. század fokozódó digitál-kulturális forradalma egy olyan jelenség megszületéséhez vezetett, melyet a tudomány még igen kezdetleges módon helyezett el rendszertanilag, nem csak fogalmáról, de a puszta írásmódjáról sincs sem nemzeti sem nemzetközi konszenzus. Ennek ellenére vitathatatlanul az egyik legjobban fejlődő iparág jelenleg, amely megfelelő szabályozás hiányában is hatalmas tömegeket és vagyoni érdekeket mozgat meg világszerte. Mindezért a Magyar Gamer Szövetség az Európai Unió által életre hívott Európa Jövője Konferenciasorozat keretén belül  az e-sport fejlődésének jogi és sportgazdaságtani kihívásait kívánja tárgyalni, az információs társadalommal mutatott erős korreláció szemléltetésével és a jelenlegi gyakorlatban megvalósuló jogi és gazdasági környezet és annak szereplőinek megismertetésével egyetemben.

Az eseményen magas minőségű tudásanyagot és ismereteket kívánunk átadni azok számára, akik a mindennapok során vesznek részt a fent említett informatikai színtér használatában. A témában a Magyar Gamer Szövetség egy társadalmi párbeszédet szeretne elindítani, mely során a résztvevők is felvethetik dilemmáikat, illetve az általuk észlelt kihívásokat.

Az előadást Dr. Novák Pál a Pécsi Tudományegyetem oktatója, a PTE Egyetemi Atlétikai Club E-sport szakosztály vezetője, valamint a Magyar Gamer Szövetség tagja tartaná, aki Magyarországon az elsők között kutatja és oktatja az e-sport és a gamer világgal kapcsolatos aspektusokat.

Az esemény adatvédelmi tájékoztatója ezen a linken tekinthető meg.