/  Hírek   /  Gaming   /  Galactic Civilizations 4 – alfa verzió idén júniusban?

Galactic Civilizations 4 – alfa verzió idén júniusban?

A mai nap folyamán a Stardock szoftverfejlesztő cég bejelentette, hogy feltehetően az idei év júniusában megjelenik a Galactic Civilization 4 alfa verziója. A játék teljes kiadását 2022-re tervezik.

A készülőfélben lévő negyedik rész a csillagtérkép tekintetében alapvetően az eggyel korábbi epizódra épül, a Stardock vezérigazgatója, Brad Wardell azonban utalt rá, hogy a játékosok előtt egészen egy elképesztő méretű galaktikus világ tárul majd fel, amelyben egy adott térkép csupán egyetlent szektort jelent. Márpedig szektorok a hírek szerint szép számmal találhatóak a game-ben.

A planéták lehetőségei eltérőek lesznek, példának okáért egyes világokat önállóan működő, de az „anyabolygót” erőforrásokkal támogató kolóniák fognak segíteni. A fejlesztők ígérete szerint a játékosok több mint 16 játszható faj közül választhatnak majd, amelyek mind egyedi háttérrel és vezetőkkel rendelkeznek.

A gamereknek a játék folyamán lehetőségük lesz új technológiák utáni kutatásra, az űr felfedezésére, a különböző rendszerekben található erőforrások kiaknázására és természetesen a riválisok legyőzésére is. Emellett pedig váratlan eseményekből adó történetszálak is felbukkanhatnak kalandozásaik során.

A Stardock csapata elszántnak tűnik az alfa verzió mielőbbi elindítását illetően, mivel mihamarabb szeretnének visszajelzéseket kapni a rajongóktól az esetleges hibákat illetően, illetve felmérni azt, hogy az általuk megalkotott világ hogyan funkcionál az igazi játékosok irányítása alatt.

Kép: https://wccftech.com/galactic-civilizations-iv-announced-details-maps-combat/

Trailer: